نیروگاهی

نیروگاهی

نیروگاه های حرارتی به عنوان اصلی ترین رکن  تبدیل انرژی و تولید قدرت الکتریکی در انواع مختلف آن به صورت نیروگاه های بخار ، نیروگاه گازی وسیکل ترکیبی در سراسر پهنه کشورمان قراردارند.

 

شرکت نصب نیرو در زمینه مدیریت، مهندسی، تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی پروژه های نیروگاه های حرارتی ارائه دهنده خدمات متنوعی برای تامین نیاز مشتریان می باشد.

 

این شرکت از بدو تاسیس تاکنون با مشارکت در احداث بیش از 100 نیروگاه حرارتی در انواع بخاری، گازی و سیکل ترکیبی توانسته است با ساخت و نصب بیش از21,500 مگاوات از 74,000 مگاوات نیروگاه در حال کار (تقریبا 30% کل برق حرارتی )، نقش موثری در تامین نیاز کشور به انرژی داشته باشد. همچنین این شرکت تجربه مشارکت در احداث نیروگاه هایی از جمله نیروگاه الصدر بغداد، نیروگاه حیدریه نجف، نیروگاه خور مسالا اربیل عراق را مجموعاً به ظرفیت ۸۳۰ مگاوات توان در سابقه خود دارد و در حال حاضر در آن کشور پروژه نیروگاه رومیله بصره به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات به عنوان بزرگترین قرارداد صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران توسط نصب نیرو در دست اجرا می باشد.

 

 تولید و گسترش استفاده از انرژی الکتریکی به عنوان مهمترین روش تبدیل و انتقال انرژی همواره یکی از مهمترین زیرساخت های توسعه یک کشور می باشد . شرکت نصب نیرو در زمینه مدیریت، مهندسی، تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی پروژه های نیروگاهی ارائه دهنده خدمات متنوعی به مشتریان خود در صنایع مختلف می باشد.


این شرکت از بدو تاسیس تا کنون با مشارکت در احداث بیش از 118 نیروگاه در انواع حرارتی ،بخار، گازی ،سیکل ترکیبی ،آبی و بادی توانسته است با نصب و احداث بیش از24000مگاوات از 90000 مگاوات نیروگاه تولید برق کشور نقش موثری در تامین نیاز مصرف کنندگان به این انرژی اساسی داشته باشد. نصب نیرو از تجربه شایانی در ساخت نیروگاه های برون مرزی نیز برخوردار است که از آن جمله می توان به مشارکت در ساخت و احداث نیروگاه های الصدر بغداد، نیروگاه حیدریه نجف و نیروگاه خور مسالا اربیل مجموعاً به ظرفیت ۸۳۰ مگاوات در کشور عراق نام برد و در حال حاضر در آن کشور پروژه عظیم نیروگاه رومیله بصره به ظرفیت 3150 مگاوات را به عنوان بزرگترین پروژه صادرات خدمات فنی و مهندسی در دست اجرا دارد.

 

برخی از نیروگاه های شاخص اجرا شده را میتوان نام برد :
نیروگاه 792 مگاواتی رودشور
نیروگاه سیکل ترکیبی رودشور واقع در کیلومتر 43 آزادراه تهران ساوه، شامل سه قرارداد ساختمانی، نصب HRSG و کولینگ می‌باشد. در حال حاضر بخش گاز این نیروگاه سنکرون شده و با ظرفیت تولید 792 مگاوات در حال کار می‌باشد و بخش بخار آن در انتهای سال 1403 با ظرفیت 345 مگاوات سنکرون خواهد گردید. توربین‌های بخش گاز از مدل SST5000 زیمنس با ظرفیت 345 مگاوات در شرایط ایزو و توربین‌های بخش گاز آن از مدل V94/2با ظرفیت هر توربین 264 مگاوات است .این پروژه شامل نصب سه دستگاه استک بویلر ( کلاس F ) به همراه بخش خنک کن و ساختمانی است و از این جهت که برق پایتخت را تامین میکند از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.


نیروگاه شهدای 2880 مگاواتی شهدای پاکدشت:

نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند (که به نام نیروگاه شهدای پاکدشت نامیده شده است) به عنوان بزرگترین نیروگاه کشور شامل ۱۲ واحد گازی هر یک به ظرفیت 159/9 مگاوات و ۶ واحد بخار هریک به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات که در مجموع حدود ۲۸۸۰ مگاوات برق تولید می‌کند توسط شرکت نصب نیرو به طور کامل نصب و راه اندازی شده است.


نیروگاه 1500 مگاواتی پرند:
نیروگاه پرند شامل ۶ واحد توربین گاز از نوع V94/2 و سه واحد بخار در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار واقع در جنوب غرب تهران، کیلومتر ۳۰ اتوبان تهران – ساوه قرارد دارد و بخش عمده آن توسط شرکت نصب نیرو احداث شده است.


نيروگاه سيكل تركيبي 1912 مگاواتی كرمان

نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان دارای هشت واحد گازی مدل V94.2 به ظرفیت هریک ۱۵۹٫۹ مگاوات (جمعا به ظرفیت ۱٫۲۷۰ مگاوات در بخش گازی) و ۴ واحد بخار نوع Type E توگا هر یک به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است.


تاریخ شروع عملیات اجرایی این پروژه در بخش گازی سال 1378 بود و کلیه واحدهای گازی این نیروگاه تا سال ۱۳۸۰ وارد مدار شد و تا سال ۱۳۸۴ بطور کامل تحویل دائم گردید. همچنین با توجه به توسعه این نیروگاه و تبدیل آن به سیکل ترکیبی، عملیات اجرایی واحدهای بخار این نیروگاه اول مرداد سال ۱۳۸۴ کلید خورد و تا  ۲۲ آذر سال ۸۹ 13کلیه واحدهای بخار نیروگاه به کارفرما تحویل موقت شدند. هم اکنون کلیه واحدهای گازی نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان تحویل دائم شده اند.

 

نیروگاه 1600 مگاواتی منتظرقائم
نیروگاه منتظر قائم شامل یک نیروگاه حرارتی بخار و یک نیروگاه حرارتی سیکل ترکیبی می‌باشد. نیروگاه بخار آن شامل ۴ واحد بخار ۱۵۶٫۲۵ مگاواتی و نیروگاه سیکل ترکیبی آن شامل ۶ واحد توربین گازی مدل GE-F9 به ظرفیت تولید هر کدام  4/116 مگاوات و سه واحد توربین بخار زیمنس هر کدام به ظرفیت 100 مگاوات می‌باشد.

 

نیروگاه 1425 مگاواتی ارومیه
نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه شامل 6 واحد گازی به ظرفیت ۱۵۷٫۵ مگاوات و 3 واحد بخار به ظرفیت 160 مگاوات است که در ساخت آن از توربین‌های گازی V94.2 استفاده شده است. کلیه واحدهای گازی این نیروگاه وارد مدار شده است.


عملیات ساخت نیروگاه ارومیه در دو مرحله به انجام رسیده است. در فاز اول کار دو واحد گازی این نیروگاه ساخته و به بهره‌برداری رسید و در فاز دوم دو واحد گازی دیگر به عنوان طرح توسعه به این نیروگاه اضافه شد.


عملیات فاز اول ساخت نیروگاه ارومیه در سال 13۸۳ شروع شد و دو واحد این فاز در سال ۱۳۸۵ وارد مدار شد. همچنین عملیات اجرایی فاز توسعه نیروگاه گازی ارومیه نیز از سال1387شروع شد و دو واحد این فاز نیز سال ۱۳۸۹ وارد مدار شد. دو فاز دیگر نیز تا پایان دهه هشتاد وارد مدار گردید.
به منظور افزایش بهره‌وری این نیروگاه، راه‌اندازی بخش بخار سیکل ترکیبی این نیروگاه نیز در دستور کار قرار گرفت که هم اکنون دو واحد بخار در سال‌های 1399 و 1400 وارد مدار شده و واحد سوم در دست راه‌اندازی می باشد.

 

نیروگاه 1431 مگاواتی فردوسی
نیروگاه گازی توس (فردوسی) مشتمل بر ۶ واحد توربین گازی ۱۵۹ مگاواتی در شرایط ایزو از نوع توربین V94.2  تیپ ۵ و پست ۴۰۰ کیلو ولت است که در کیلومتر ۱۵ جاده مشهد – قوچان و در مجاورت نیروگاه قدیم توس قرار گرفته است و طرح توسعۀ این نیروگاه به سیکل ترکیبی با هدف افزایش بهره‌وری و افزایش ظرفیت تولید برق شبکۀ سراسری به میزان 480 مگاوات و همچنین طرح ارتقای  IGV+  روی شش واحد گازی این نیروگاه اجرا شده که موجب افزایش ظرفیت هر واحد تا حدود 12 مگاوات شده است. عملیات اجرایی ساخت نیروگاه فردوسی ۵ اسفند سال 1383 آغاز شد و کلیه واحدهای این نیروگاه تا سال ۱۳۸۷ سنکرون (وارد مدار) شده و تا سال ۱۳۸۸ به طور کامل تحویل دائم گردید.